Vliegbasis Volkel

Klant

Vliesbasis Volkel

Opdracht

De opdracht was een portret te maken van de commandant van de vliegbasis. Dit voor een verhaal over zijn afscheid bij deze vliegbasis. Er moet een coverfoto gemaakt worden en een aantal foto’s voor bij het verhaal. Door de uitgeverij is er een afspraak gemaakt met de commandant.

Beschrijving

Voor de fotosessie is een F16 vrijgemaakt en ik krijg drie kwartier om de foto’s te maken. Ik wordt door een majoor naar de shelter gebracht waar de F16 staat. Daar is ok de commandant ook al. Als er twee mensen zijn om de deur te openen kunnen we direct beginnen. Als eerste maak ik de foto in de cockpit. Er is al behoorlijk wat daglicht van buiten maar toch zet ik hier een flitslamp bij om het effect te versterken. Na deze serie wil ik de coverfoto buiten maken.

Nu moeten er twee mensen gebeld worden om de F16 naar buiten te slepen. Het licht is mooi, geen zon maar mooi defuus met een stevige wolkenlucht. Ik zet de commandant in een stoere houding voor het vliegtuig. Ook hier buiten zet ik een flitslamp bij de richting van het licht te sturen en het harder te maken. Er staan nu achter mij zes mensen mee te kijken en op mij te wachten, maar er moeten toch nog een aantal foto’s gemaakt worden.
De drie kwartier zijn om en het begint inmiddels ook te regenen. Het is een geslaagde fotoserie geworden die mooi past bij het verhaal.